Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pappardelle med tryffelsalami
- 500 g Pappardelle-pasta
- 3 Schalottenlökar, större sort
- 1 paket Scan Tryffelsalami
- 300 g Shiitakesvamp eller skogschampinjoner
- 30 g Smör
- 1 Vitlöksklyfta
- 3 Äggulor
- 50 g Lagrad parmesanost
- 1 Tryffel från Gotland
- Salt & Peppar
- Vattenkrasse till garnering
2. Rensa svampen, skala och finhacka
schalottenlöken, strimla tryffelsalamin.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, pastan ska vara al dente.
4. Stek svampen i smör, tillsätt schalottenlök och pressa ner vitlöksklyftan. Låt steka under omrörning i några minuter. Tillsätt
tryffelsalamin, rör runt och blanda direkt med den avhällda pastan.
5. Vänd ner äggulorna och finriven parmesan. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Tänk på att parmesan bidrar med sälta.
6. Toppa pastan med parmesan och vattenkrasse. Avrunda med att riva över färsk tryffel.
7. Servera med krispig grönsallad och gärna ett glas Barolo. Bon Apetit.