Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammstek Sous Vide
- Lammstek
- persilja
- citroner
- vitlök
- olivolja
- smör
- potatis
- gula lökar
- gruyereost
2. Gör en gremolata, Skär en bunt persilja fint och lägg i en bunke. Riv skalet från 2 citroner och och pressa över saften. Riv 2 vitlöksklyftor. Salta och peppra rikligt. Avsluta med 1 dl god olivolja. Blanda ihop allt
3. Gnid in lammsteken invändigt som utvändigt med gremolatan.
4. Salta och peppra lite extra
5. Lägg steken i en vacuumpåse, häll på det brynta smöret
6. Vacuumförpacka påsen och lägg i vattenbadet och sätt på sousvidestaven på 58 grader. Kör i 6 timmar eller tills önskad innertemperatur uppnåtts beroende på köttbitens storlek. Detta funkar bra att köra över natten.
7. Sprätta upp påsen.
8. Bryn steken i smör bara för att få en fin yta.
9. Tranchera upp och servera med exempelvis en gratäng med gruyere och en tomatsallad.
POTATISGRATÄNG:
Skiva ca 1 kg potatis, behåll skalet på. Skala och skiva 2 gula lökar. Riv ner 1 vitlöksklyfta.Lägg allt i en ugnsform Salta och peppra potatisen. Riv ner 200
gram gruyereost och blanda runt. Slå på 5 dl grädde. Ställ in i ugnen på 200 grader. Är färdig efter ca 60-70 minuter.