Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammracks stekta i ugn
- Lammracks
- citron
- vitlök
- timjan
- smör
- olivolja
Gnid in lammläggen med havssalt och nymald svartpeppar. Riv citronzest och gnid in läggen
Lägg i ugnsform och tillsätt ½ flaska rödvin, 5 dl kalvfond, 4 kvistar timjan, 2 kvistar rosmarin, generöst med olivolja, 2 msk tomatpuré. Täck sedan över med vatten så det täcker till hälften över läggen
Kör in ugnsformen i ugnen på 140 grader Totalt 4 timmar. Vänd läggen efter halva tiden och tillsätt eventuellt mer vatten
För att göra sås - sila spadet i en kastrull. Låt sedan stå en stund så att fettet flyter upp till ytan, ta sedan bort detta med en sked. Koka sedan upp några minuter och smaka av.