Gräddkokt svartkål med prinskorv

Gräddkokt svartkål med prinskorv

KokaSteka
Ingredienser
  • 20 st Scan Prinskorv
  • smör till stekning
  • 250 g svartkål (eller grönkål)
  • 1 st charlottenlök
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl grovriven whisky-cheddar
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • salt
Gör så här 1. Riv bort den grova stammen från kålen och strimla. 2. Skala och hacka löken. 3. Värm smör i en kastrull och fräs kål och lök mjuk. 4. Tillsätt buljongen och koka någon minut. 5. Blanda ihop grädde och majsstärkelse. Häll över kålen och sjud ca 5 minuter. 6. Smaka av med salt och strö över ost och peppar. 7. Stek prinskorvarna i smör. 8. Servera kålen med korven.