Lammspett med grönsaksragu och lime & myntayoghurt samt Libabröd

Lammspett med grönsaksragu och lime & myntayoghurt samt Libabröd

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan Lammfärs
  • 2 st mindre vitlöksklyftor
  • 3 tsk färsk hackad mynta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk gul curry
  • 1 ägg
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt & svartpeppar
  • olivolja och smör till stekning
  • -

GRÖNSAKASRAGU

  • 2 st paprikor
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 aubergine
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 kruka basilika
  • olivolja och smör till stekning
  • salt & svartpeppar
  • -
  • LIME & MYNTAYOGHURT
  • 4 dl matlagningsyoghurt, avrunnen och fast
  • 1 kruka mynta
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 schalottenlök
  • 1 lime
  • salt & vitpeppar
Gör så här Blanda färsen med kryddorna och yoghurten, smaka av med salt och svartpeppar från kvarn, forma till små "korvar" på träspett som fått ligga i vatten innan.
Spetten kan grillas klara, stekas eller bakas av i ugnen.

Grönsaksragu:
Skär ner paprika, zucchini, aubergin, gul lök i små kuber.
Hacka löken och fräs denna i olivolja i stekpanna, tillsätt grönsakerna, pressa ner vitlöken och krossade tomater. Smaka av med salt och peppar och strimla ner halva mängden basilika och garnera med resterande, ringla över lite olivolja och svartpeppar från kvarn.

Lime & Mynta yoghurt:
Rosta finhackad vitlök i en matsked olivolja tillsätt en finstrimlad schalottenlök mot slutet, låt svalna, blanda med matyoghurten, pressa i limejuicen samt riv ner zesten. Krydda med strimlad mynta salt och peppar.

Servera lammspetten med yoghurten, grönsaksragun samt libabrödet.