Asiatiska fläskdumplings med koriander och Cashewnötsdipp

Asiatiska fläskdumplings med koriander och Cashewnötsdipp

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan Fläskfärs av Rapsgris
  • 1 msk riven och finhackad ingefära
  • 3 dl japansk soja
  • 1 liten palsternacka
  • 0,5 dl risvinäger
  • ½ Röd chili
  • ½ Röd chili
  • 1 tsk sesamfrön rostade
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk curry
  • 2 msk farinsocker
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk fisksås
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • ½ finhackat grönt äpple
  • 1 pkt gyozaplattor
  • salt o peppar
  • smör/olja
  • -

SÅS TILL DUMPLINGEN

  • 2 dl japansk soja
  • 1 dl risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • msk rostade, hackade cashewnötter
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 msk grönt äpple finstrimlat
  • 1/2 finstrimlad röd chili
  • 1 msk farinsocker
Gör så här Blanda 1 dl soja, risvinäger och fisksåsen, sesamolja, farinsocker, curry, 1 pressad vitlöksklyfta, rostade sesamfrön. Rör så att sockret släpper och slå över rapsgrisfärsen, finhacka palsternackan och stek den halvmjuk i lite av oljan tillsammans med schalottenlöken och avrunda med äpplet, blanda och smaka av med salt och peppar.
Forma till dumplings och placera ut gyozaplattorna och placera en dumplingsboll med färs på varje och vik över degen och fäst genom att blöta med vatten.
Dumplingens steks i olja och serveras omgående.

Sås till Dumplingen:
Rör ut sockret i sojan, sesamoljan och risvinägern, tillsätt äpple, cashewnötter, röd chili och koriander, låt dra i kylen i cirka 30 minuter. Servera dumplingen nystekt med dippsåsen vid sidan och avnjutes med en krispig sallad efter säsong som tillbehör.