Bacon & Cheddar burgare med stekt lök & majonnäs smaksatt med Pimientos de padron

Bacon & Cheddar burgare med stekt lök & majonnäs smaksatt med Pimientos de padron

GrillaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Högrevsfärs
  • 3 dl majonnäs
  • 2 st gula lökar
  • 2 paket Scan Rapsgrisbacon
  • 8 skivor cheddarost
  • 1 liten silverlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 äpple
  • 4 st primentos de padron
  • 4 st Hamburgerbröd förslagsvis brioche
  • smör/matolja till stekning
  • salt o peppar
Gör så här TILL MAJONNÄSEN: Dela och kärna ur Pimientosen, strimla den och fräs tillsammans med finhackad silverlök, pressa i vitlök och fin hackad äpple. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda med majonnäsen och smaka av med salt och svartpeppar. Forma högrevsfärsen till hamburgare och stek dessa på hög värme i gjutjärnspanna så att de blir medium/medium rare, krydda med nymald svartpeppar och salt efter smak. Jag föredrar inte stekgraden rare på hamburgare för då skiljer sig inte texturen så mycket mot brödet. Tänk på att få en riktigt fin stekyta på burgaren, avsluta med att smälta över rikligt med cheddarost precis innan servering. Bryn löken i smör så att den blir vackert gyllene, gärna med lite stuns/tuggmotstånd kvar. Stek baconskivorna krispiga. Montera burgaren med att rosta brödet på snittytorna, börja med majonnäsen, sedan burgaren med rikligt med cheddarost, toppa med bacon och den stekta löken, avrunda med brödet.