Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Margherita Korvstroganoff
Korvstroganoff är en lättlagad korvgryta med bland annat falukorv, lök, grädde och tomatpuré som passar bra som vardagsmiddag. I det här receptet byter vi ut riset mot matvete.
- 400g Scan Falukorv
- 1 st stor gul lök
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk dijonsenap
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl små semitorkade tomater, avrunna
- 2 tsk smulad oregano
- 1 st citron, zest
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
- 125 g buffelmozzarella
- 3 dl matvete
- 2 dl finhackad persilja och basilika
- 2 stånd broccoli
- 4 msk olivolja
Skiva löken i tunna halvmånar och stek den på låg värme i samma panna som Falukorven tills den är alldeles mjuk och glansig men inte brynt.
Lägg ner tomatpuré och låt den stekas i någon minut, då blir smaken rundare. Lägg även ner dijonsenap, smulad oregano och semitorkade tomater och rör om tills allt är jämnt fördelat. Häll på grädden och rör samman till en jämn gryta. Låt koka upp någon minut.
Smaka av med salt, peppar och späd ev. med någon matsked vatten till just den konsistens du tycker om. Vänd ner citronzesten strax innan servering för att inte förlora dess fräscha och upplyftande smak.
Servera din Margherita Korvstroganoff med nykokt al dente matvete med sin härligt nötiga smak, riv upp några saftiga bitar av syrlig och mjölkig mozzarella och ringla över en god olivolja. Toppa med massor av finhackade fräscha örter, någon extra semitorkad tomat och krispig lätt ångad broccoli!