Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Hawaiian Korvstroganoff
- 400g Scan Falukorv
- 1-2 msk smör eller olja att steka i
- 1 st purjolök, finstrimlad
- 1 msk röd Thai Curry
- 400 ml kokosmjölk (på tetra)
- 1 dl vispgrädde eller kokosgrädde
- ½ st färsk ananas, tärnad
- 1 nypa flingsalt
Till servering
- 1 dl salta jordnötter
- 1 nypa kokos
- Thaibasilika
Strimla Falukorven ganska fint och bryn på i en separat stekpanna i lite smör.
Häll över den frästa korven som nu fått lite färg i wokpannan tillsammans med purjolöken.
Lägg röd curry i stekpannan du stekte korven i. Låt curryn svettas lite på medelhög värme en stund så alla smaker kommer fram och utvecklas.
Tillsätt kokosmjölken och rör tills den röda curryn lösts upp helt. Tillsätt grädde och häll över i wokpannan tillsammans med de andra ingredienserna. Smaka av och salta efter smak.
Dela ananasen i två delar. Gröp ur fruktköttet ur den ena halvan. Kasta mittendelen som är hård och inte ska ätas. Skiva upp önskad mängd ananas och häll ner i Korvstroganoffishen.
Servera ris och Korvstroganoff i den urgröpta ananasen. Toppa rätten med grovt hackade jordnötter, kokosflingor och lite thaibasilika.