Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Falupytt med sötpotatis, chiliägg och picklade betor
- 400 g Scan Faluish
- 2-3 msk olja
- 25 g smör
- 600 g sötpotatis, skalad och grovtärnad
- 1 st silverlök, tärnad
- Worcestershiresås
- salt
- peppar
- 4 st ägg
- lite chiliflakes
Snabbinlagd skivad beta
- ½ kg betor - ex. polka, gul, röd - tunnskivade
- 2 dl ättika
- 2 dl socker
- 4 dl vatten
- ½ msk salt
Lägg sedan i lök och stek med i ytterligare 2-3 minuter.
Tärna faluish grovt. Putta potatis och lök åt sidan och lägg i korven. Stek så den får färg och blanda sedan med de andra ingredienserna.
Krydda med Worchestershiresås, salt och peppar.
Stek i en annan panna med lite olja och smör de fyra äggen, krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Servera falupytten med ägg och betor.
Snabbinlagd skivad beta:
Skrubba betorna och skiva dem så tunt du kan med kniv eller mandolin.
Skölj dem igen och sila av, lägg dem sedan i en bunke.
Koka upp ättika, socker, vatten och salt i en kastrull, slå på de skivade betorna och täck med lock eller plastfilm.
Låt dra i minst 1 timme och servera till falupytten.