Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Medelhavsgratinerad falukorv med vitlöksstekta gnocchi
- 800 g Scan Falukorv
- 2 msk olivolja
- 2 st mozzarella, halverade och tunnskivade
- 1 dl soltorkade tomater, kvartade
- ½ dl oliver, grovdelade
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 10 st basilikablad, rivna
- 1 dl parmesan, nyriven
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Vitlöksstekt Gnocchi
- 2 påse gnocchi (ca 1 kg)
- 50 g smör
- 3 klyftor vitlök
- salt
- svartpeppar
Skiva faluish och varva den sen med mozzarella i formen.
Fördela soltorkad tomat, oliver och vitlök över korvskivorna och strö sen över ost och krydda med salt och peppar.
Sätt in i ugn på 225°C i ca 15-20 minuter, tills korven och osten har fått fin färg.
Vitlöksstekt Gnocchi:
Koka upp välsaltat vatten och koka gnocchin i ca 2 minuter, slå av vatten och lägg upp på ett fat.
Låt svalna i 10 minuter.
Hetta upp en panna med smör och lägg i gnocchi och stek dem gyllenbruna.
När de börjar få färg, lägg i vitlök och stek tills den också blir gyllenbrun.
Ta av från värmen, krydda med salt och peppar, servera direkt.