Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Currysmakande Stroganoffish med blomkålsris & saltgurka
- 400 g Scan Faluish
- 2 msk olja till stekning
- 2 st gula lökar, klyftad
- 1 msk tomatpuré
- ½-1 msk röd curry - Thailändsk
- 2 ½ dl grädde
- 1 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- 4 port kokt ris med lite grönsaker i
- ½ sats snabb saltgurka, se recept nedan.
- Snabb saltgurka
- ½ dl ättika
- 3 msk salt
- 1 msk socker
- ½ tsk chiliflakes
- 1 tsk dillfrön
- 1 st gurka, urkärnad & tärnad
Vänd i tomatpuré och röd currypasta efter smak, stek med i ngn minut och slå sen på grädde och vatten.
Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris och saltgurka på sidan.
Snabb saltgurka:
Börja med att blanda ihop ättika, salt, socker, chili och dillfrön tills sockret löst upp sig.
Vänd i gurkbitarna och låt dra i 1 timme innan de serveras