Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Chokladkladdkaka med knaperstekt bacon
- 140 g Scan bacon
- 50 g vit choklad
- 125 g smör
- 1 dl kokosflingor
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl mjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad, gärna 70 %
Hacka vit choklad, lägg på bakplåtspapper och rosta i ugn ca 5 min. Sänk ugnen till 175°.
Skiva bacon i små fina tärningar och stek knaprigt i het panna och låt rinna av på papper.
Smält smöret i kastrull. Pensla en springform och bröa med kokosflingor och 1/3 av baconet. Tillsätt socker och ägg, ett i taget, i smöret och blanda väl. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och rör slätt. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 min, 175°. Låt kallna.
Smält mörk choklad i vattenbad och häll över kakan. Bryt den vita chokladen i små bitar och strössla på kakan tillsammans med resten av baconet innan chokladen stelnat.