Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Olivstekt skinkschnitzel med rostad sötpotatis och honung- och limeyoghurt
- 600 g Scan Rapsgrisskinka
- 1 dl potatismjöl
- 2 msk rapsolja
Sötpotatis
- 2 sötpotatis
- 2 kvistar färsk timjan
- 1 rödlök
- olivolja
Honung- och limeyoghurt
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 lime
- 1 msk honung
- 1 tsk chiliflakes
Oliver o Kapris
- 12 stora oliver
- 2 msk kapris
- 2 dl vitt vin
- 1 msk kalvfond
Skär skinkan i skivor och banka ut till schnitzlar. Vänd i potatismjöl och stek i rikligt med rapsolja. Dela oliver och blanda med kapris, pudra över potatismjöl och stek i samma panna. Stek frasiga, lyft ur pannan och slå i vittvin, kalvfond och koka ur pannan. Häll skysåsen över schnitzlarna vid servering.
Blanda matlagningsyoghurt med pressad lime, honung, chiliflakes och servera till.