Apelsin- och ingefärsmarinerad rapsgrisbog i sallad med avokado

Apelsin- och ingefärsmarinerad rapsgrisbog i sallad med avokado

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Rapsgrisbog
  • 100 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk japansk soja
  • 2 dl apelsinjuice
  • 3 msk maizena
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl rapsolja

Sallad med avokado

  • 4 rädisor
  • 1 röd paprika
  • 1gul paprika
  • 1 avokado
Gör så här Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, apelsinjuice i en bunke. Skär bogen i strimlor och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst i 30 min, gärna längre. Lyft upp strimlorna och rör ner i maizena och sesamfrön. Stek i rikligt med rapsolja. Skiva rädisorna och paprika tunt, lägg i isvatten så de blir spänstiga. Skär avokadon i klyftor servera i krispiga salladsblad tillsammans med paprika, rädisor och bogstrimlorna. Tips! Servera gärna med kokt ris till.