Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Peperonchini rubbkarré i brynt fänkålssmör med rucola gnocchi
- 600 g Scan Rapsgriskarré
- 1 kruka bladpersilja
- 4 marinerad soltorkade tomater
- 2 torkade pepperoncini (malen från kvarn 1 tsk)
- ½ citron
- smör
- salt och peppar
- Brynt fänkålssmör
- ½ msk fänkålsfrön
- ½ påse saffran
- ½ msk rosépeppar
- 1 stor fänkål
- 150 g smör
Rucola gnocchi
- 800 g potatis
- 50 g smör
- 75 g mjöl
- 50 g parmesan
- 2 ägg
- 150 g rucola
- 2 msk olivolja