Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Franskstek Scan rapsgriskottlett på planka med baconlindad potatiscrisp, rökt tomatemulsion och senapsbönor
- 800 g Scan Rapsgriskottlett i bit med ben
- 1 msk olivolja
- 2 msk fransk senap
- 1 dl panko, grovt rivet ströbröd
- 1 msk franska örter
Rökt tomatemulsion
- 5 tomater
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk hickory smoked liquid
- 1 äggvita
- 3 dl rapsolja
- salt och peppar
Baconlindad potatiscrisp
- 1 kg mjölig potatis med skal
- 100 g riven cheddar
- 2 äggulor
- 1 pkt Scan bacon
- 2 ägg
- 3 dl panko, grovt rivet ströbröd
- frityrolja
Senapsbönor
- 2 silverlök
- 200 g blandade gröna bönor (haricots vert, sockerärter)
- 1 msk fransk senap
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 tsk honung
- 1 dl olivolja
Dela tomaterna, pressa ut kärnorna. Krydda med vitlök, timjan och hickory. Torka i ugn 150° ca 1 tim. Mixa tomatköttet med äggvita och droppa oljan i droppvis.
Koka potatisen med skal, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt riven cheddar, rör i äggulorna, salta och peppra. Rör tills blandningen är smidig och fast, kyl. Rulla avlånga bollar med ½ skivor bacon runt. Ställ kallt. Vispa upp ägg och panera potatiscrispen, först i ägg, sedan i panko. . Fritera i 180° olja till gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
Tunnskiva löken och blanda med övriga ingredienser.