Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pepparstekt Rapsgrisytterfilé på sesam och rödkålsnudlar med nouc chamsås
- 600 g Scan Rapsgris ytterfilé
- 1 msk rapsolja
- 2 msk sambal badjak
- 1 msk svartpeppar
- 4 vitlöksklyftor
Nouc chamsås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd spansk peppar
- 3 salladslök
- 2 msk fisksås
- 1 pressad lime
- 2 tsk råsocker
- 1 msk vittvinsvinäger
Rödkålsnudlar
- 300 g rödkål
- 1 liten purjolök
- 1 pkt glasnudlar
- 100 g edamamebönor
- 1 msk sesamfrön
Finhacka vitlöken och spansk peppar. Skiva salladslöken tunt. Blanda med övriga ingredienser, smaka av med vinägern till en bra syra som möter sötman.
Strimla rödkål och purjolök. Koka nudlarna och skölj i kallt vatten. Stek rödkålen, tillsätt purjo, nudlar och edamamebönorna, toppa med sesamfrön. Häll dressingen över köttet och nudlarna vid servering.