Lammlägg med potatispuré, ljummen tomatsallad, dragonfond

Lammlägg med potatispuré, ljummen tomatsallad, dragonfond

KokaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp ca 800 g Scan Lammlägg, slow cooked
  • 700 g, 20 st mjölig potatis
  • 100 g smör
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 20 st cocktailtomater
  • 2 st gul lök
  • 2 msk hackad estrgon/eller färsk dragon (dragonblad i vinäger)
  • 1 dl vit balsamico
  • 1 knippe bladspenat
  • 2 st vit
  • 1 liter köttbuljong, lammbuljong
  • smör eller olja att steka i
Gör så här 1. Värm ugnen till 200°, placera lammläggen på väl smord och ugnsfast plåt, värm i ugn cirka 20 minuter.

2. Värm buljong enligt anvisning på buljongens förpackning.

3. Koka potatis klar och låt ånga av ordentligt, värm gräddmjölken (grädde och mjölk). Temperera smöret, pressa potatisen genom potatispress, blanda i smöret och späd med gräddmjölken lite i taget tills önskad konsistens uppnås, smaka av med salt och vitpeppar.

4. Finhacka en gul lök, fräs i en matsked smör, pressa ner en vitlöksklyfta samt 1 msk hackad estragon, tillsätt sedan buljongen, låt sjuda, smaka av med salt och peppar.

5. Placera lammläggen, gärna stående i en gjutjärnskastrull, slå på buljongen och värm klara.

6. Skiva en lök och fräs i smör, tillsätt halverade tomater, fräs väldigt kort, smaka av med vit balsamvinäger samt och peppar, vänd ner bladspenat vid servering, serveras endast ljummen.

7. Servera lammläggen i grytan med dragonbuljongen, potatispurén samt den ljumna tomatsalladen, använd gärna en djup tallrik med en skiva gott surdegsbröd att suga upp buljongen med, voila - bon apetit!