Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammlägg med potatispuré, ljummen tomatsallad, dragonfond
- 1 förp ca 800 g Scan Lammlägg, slow cooked
- 700 g, 20 st mjölig potatis
- 100 g smör
- 1,5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 20 st cocktailtomater
- 2 st gul lök
- 2 msk hackad estrgon/eller färsk dragon (dragonblad i vinäger)
- 1 dl vit balsamico
- 1 knippe bladspenat
- 2 st vit
- 1 liter köttbuljong, lammbuljong
- smör eller olja att steka i
2. Värm buljong enligt anvisning på buljongens förpackning.
3. Koka potatis klar och låt ånga av ordentligt, värm gräddmjölken (grädde och mjölk). Temperera smöret, pressa potatisen genom potatispress, blanda i smöret och späd med gräddmjölken lite i taget tills önskad konsistens uppnås, smaka av med salt och vitpeppar.
4. Finhacka en gul lök, fräs i en matsked smör, pressa ner en vitlöksklyfta samt 1 msk hackad estragon, tillsätt sedan buljongen, låt sjuda, smaka av med salt och peppar.
5. Placera lammläggen, gärna stående i en gjutjärnskastrull, slå på buljongen och värm klara.
6. Skiva en lök och fräs i smör, tillsätt halverade tomater, fräs väldigt kort, smaka av med vit balsamvinäger samt och peppar, vänd ner bladspenat vid servering, serveras endast ljummen.
7. Servera lammläggen i grytan med dragonbuljongen, potatispurén samt den ljumna tomatsalladen, använd gärna en djup tallrik med en skiva gott surdegsbröd att suga upp buljongen med, voila - bon apetit!