Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Alspånsrökt bringa, ugnsrostade palsternackor, schalottenlök, haricotsverts, äpple och kall pepparrotssås
- 1 förp, ca 800 g Scan Alspånsrökt oxbringa, slow cooked
- 8 st ca 800 g palsternackor, jämnstora
- ca 150 g haricotvertes
- 4 st stora scharlottenlökar
- 1 st liten pepparrot
- 2 msk flytande honung
- 3 dl créme fraiche
- 2 st äpplen
- 1 knippe persilja
2. Skala och skär palsternackan i långsmala bitar, jämnstora.
3. Skala och skär löken i halvor.
4. Koka hastigt haricotsvertsen, kyl i isvatten.
5. Skala pepparroten och lägg den i kallt vatten, förbered rivjärn.
6. Smörj in en ugnsfast plåt och lägg ut palsternackan och löken, samt 1 klyftat äpple, salt och peppar och en matsked flytande smör eller en skvätt olivolja blandas väl med ingredienserna, sätt in i ugnen och rosta tills de fått fin färg och är klara igenom (rör om minst 1 gång under rostningen i ugnen på samma gradantal som bringan), ca 20 min.
7. Under tiden bringan och grönsakerna är inne i ugnen så gör såsen enligt nedan:
Finriv pepparrot ner i crème fraichen, finhacka det kvarvarande äpplet, krydda med honung och smaka av med salt och peppar.
8. Lägg upp grönsakerna på stort familjefat, skiva upp bringan på toppen, rippla runt lite av såsen och garnera med persilja.