Alspånsrökt bringa, ugnsrostade palsternackor, schalottenlök, haricotsverts, äpple och kall pepparrotssås

Alspånsrökt bringa, ugnsrostade palsternackor, schalottenlök, haricotsverts, äpple och kall pepparrotssås

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp, ca 800 g Scan Alspånsrökt oxbringa, slow cooked
  • 8 st ca 800 g palsternackor, jämnstora
  • ca 150 g haricotvertes
  • 4 st stora scharlottenlökar
  • 1 st liten pepparrot
  • 2 msk flytande honung
  • 3 dl créme fraiche
  • 2 st äpplen
  • 1 knippe persilja
Gör så här 1. Värm ugnen till 200°, sätt in oxbringan på en smord ugnsfast form, tar cirka 20 minuter, vänd efter halva tiden.

2. Skala och skär palsternackan i långsmala bitar, jämnstora.

3. Skala och skär löken i halvor.

4. Koka hastigt haricotsvertsen, kyl i isvatten.

5. Skala pepparroten och lägg den i kallt vatten, förbered rivjärn.

6. Smörj in en ugnsfast plåt och lägg ut palsternackan och löken, samt 1 klyftat äpple, salt och peppar och en matsked flytande smör eller en skvätt olivolja blandas väl med ingredienserna, sätt in i ugnen och rosta tills de fått fin färg och är klara igenom (rör om minst 1 gång under rostningen i ugnen på samma gradantal som bringan), ca 20 min.

7. Under tiden bringan och grönsakerna är inne i ugnen så gör såsen enligt nedan:
Finriv pepparrot ner i crème fraichen, finhacka det kvarvarande äpplet, krydda med honung och smaka av med salt och peppar.

8. Lägg upp grönsakerna på stort familjefat, skiva upp bringan på toppen, rippla runt lite av såsen och garnera med persilja.