Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Alspånsrökt lårklubba, pasta med säsongens svamp, parmesan samt dijonsenap och en skvätt grädde.
- 1 förp, ca 850g Scan Alspånsrökt Lårklubba, slow cooked
- 16 st svampar i säsong, ex kantarell, champinjon
- 500 g pasta i valfri form
- 1 st gul lök
- 2 msk dijonsenap
- 3 dl vispgrädde alt matlagningsgrädde
- 2 dl svambuljong (gör själv eller köp färdig tärning utspätt med vatten)
- 1 knippe rucolasallad
- 1 dl vitt torrt vin
- 1 knippe timjan
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 bit, ca 50 g parmesan
- olivolja eller smör att steka i
- salt o peppar (gärna från kvarn)
2. Koka upp pastan enligt anvisning på paketet.
3. Skala gul lök och vitlök.
4. Skölj eller borsta säsongens svamp.
5. Finhacka den gula löken och lägg vitlöken i en vitlökspress, skär ner svampen i jämnstora bitar och finstrimla den färska timjanen.
6. Värm en gjutjärnsgryta och tillsätt valt matfett, börja att steka svampen så att vätskan försvinner och att den blir vackert gyllenbrun, tillsätt sedan den finhackade gula löken, pressa i vitlöken och avsluta med den färska timjanen. Fräs vidare och tillsätt sedan det vita torra vinet och reducera ner detta i några minuter, tillsätt sedan fonden som är uppkokt och avrunda med grädden, låt nu sjuda till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar efter smak.
7. Lägg upp pastan på stort familjefat, blanda med såsen, hyvla över parmesan enligt önskemål och smak samt toppa med några fina blad rucolasallad.
8. Välj mellan att presentera klubborna hela vid sidan, i bitar eller i mindre bitar blandade med pastan, valet är ditt.
9.Servera med en god grönsallad.