Alspånsrökt lårklubba, pasta med säsongens svamp, parmesan samt dijonsenap och en skvätt grädde.

Alspånsrökt lårklubba, pasta med säsongens svamp, parmesan samt dijonsenap och en skvätt grädde.

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp, ca 850g Scan Alspånsrökt Lårklubba, slow cooked
  • 16 st svampar i säsong, ex kantarell, champinjon
  • 500 g pasta i valfri form
  • 1 st gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde alt matlagningsgrädde
  • 2 dl svambuljong (gör själv eller köp färdig tärning utspätt med vatten)
  • 1 knippe rucolasallad
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 knippe timjan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 bit, ca 50 g parmesan
  • olivolja eller smör att steka i
  • salt o peppar (gärna från kvarn)
Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°, lägg in lårklubborna i en smord ugnsfast form, det tar ca 20 min (vänd efter halva tiden och prova gärna så att den är genomvarm då köttet varierar i storlek).

2. Koka upp pastan enligt anvisning på paketet.

3. Skala gul lök och vitlök.

4. Skölj eller borsta säsongens svamp.

5. Finhacka den gula löken och lägg vitlöken i en vitlökspress, skär ner svampen i jämnstora bitar och finstrimla den färska timjanen.

6. Värm en gjutjärnsgryta och tillsätt valt matfett, börja att steka svampen så att vätskan försvinner och att den blir vackert gyllenbrun, tillsätt sedan den finhackade gula löken, pressa i vitlöken och avsluta med den färska timjanen. Fräs vidare och tillsätt sedan det vita torra vinet och reducera ner detta i några minuter, tillsätt sedan fonden som är uppkokt och avrunda med grädden, låt nu sjuda till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar efter smak.

7. Lägg upp pastan på stort familjefat, blanda med såsen, hyvla över parmesan enligt önskemål och smak samt toppa med några fina blad rucolasallad.

8. Välj mellan att presentera klubborna hela vid sidan, i bitar eller i mindre bitar blandade med pastan, valet är ditt.

9.Servera med en god grönsallad.