Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Glacerad Lårklubba S:t Louis style med friterade sötpotatis fries och tomatillosalsa
- Scan Lårklubba, alspånsrökt, slow cooked
- BBQ-sås - valfri favorit
Sötpotatis Fries
- 2 st sötpotatis, strimlade
- ½-1 dl maizena
- 1 msk vitlökspulver
- ½ msk spanskt paprikapulver
- 1 krm kanel
- 1 msk råsocker
- 3 msk flingsalt
- olja att fritera i
Tomatillo & Svart bönsalsa
- 1 st avokado, tärnad
- 1 + 2 msk limejuice
- ½ tsk salt
- 2-3 st tomatillos (färska), fintärnade
- 2 ½ dl koriander, hackad
- 1 burk svarta bönor (ca 180-200 g), sköljda
- ½-1 st jalapeno, tunnskivad
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
Ta vätskan från lårklubbsförpackning och blanda med BBQ-sås.
Pensla på lårklubban och grilla snabbt, lägg sen med lock på indirekt värme i 10-15 minuter.
Ta ut och servera med tillbehör.
Sötpotatis Fries:
Börja med att vända potatisstrimlor i maizena, skaka av ordentligt och fritera sen strimlorna i omgångar på 150°C i 2-3 minuter, lyft ur och låt torka på hushållspapper.
Mixa ihop paprikapulver, kanel, socker och blanda sen med flingsalt.
Hetta upp fritös/kastrull till 175-180°C och strimlorna igen.
Lyft ur oljan och krydda med kryddblandning, servera direkt.
Tomatillo & Svart bönsalsa:
Blanda avokado med 1 msk limejuice och salt.
Blanda sen i tomatillos, koriander, bönor och jalapenos, smaka av med resterande limejuice, olivolja, salt och peppar.
Låt dra i 30 minuter innan servering.