Glacerad Lårklubba S:t Louis style med friterade sötpotatis fries och tomatillosalsa

Glacerad Lårklubba S:t Louis style med friterade sötpotatis fries och tomatillosalsa

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Lårklubba, alspånsrökt, slow cooked
  • BBQ-sås - valfri favorit

Sötpotatis Fries

  • 2 st sötpotatis, strimlade
  • ½-1 dl maizena
  • 1 msk vitlökspulver
  • ½ msk spanskt paprikapulver
  • 1 krm kanel
  • 1 msk råsocker
  • 3 msk flingsalt
  • olja att fritera i

Tomatillo & Svart bönsalsa

  • 1 st avokado, tärnad
  • 1 + 2 msk limejuice
  • ½ tsk salt
  • 2-3 st tomatillos (färska), fintärnade
  • 2 ½ dl koriander, hackad
  • 1 burk svarta bönor (ca 180-200 g), sköljda
  • ½-1 st jalapeno, tunnskivad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här Scan Lårklubba, alspånsrökt, slow cooked:
Ta vätskan från lårklubbsförpackning och blanda med BBQ-sås.
Pensla på lårklubban och grilla snabbt, lägg sen med lock på indirekt värme i 10-15 minuter.
Ta ut och servera med tillbehör.

Sötpotatis Fries:
Börja med att vända potatisstrimlor i maizena, skaka av ordentligt och fritera sen strimlorna i omgångar på 150°C i 2-3 minuter, lyft ur och låt torka på hushållspapper.
Mixa ihop paprikapulver, kanel, socker och blanda sen med flingsalt.
Hetta upp fritös/kastrull till 175-180°C och strimlorna igen.
Lyft ur oljan och krydda med kryddblandning, servera direkt.

Tomatillo & Svart bönsalsa:
Blanda avokado med 1 msk limejuice och salt.
Blanda sen i tomatillos, koriander, bönor och jalapenos, smaka av med resterande limejuice, olivolja, salt och peppar.
Låt dra i 30 minuter innan servering.