Grillade lammracks med fänkåls & äppelsallad & vitlökskrutong

Grillade lammracks med fänkåls & äppelsallad & vitlökskrutong

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Lammracks, fänkål och örter

Fänkåls & äppelsallad

  • 1 ½ dl grapefruktjuice
  • 1 dl citronjuice
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 huvud fänkål, tunnskivad
  • 6-8 st rädisor, tunnskivade
  • 1st silverlök, tunnskivad
  • 1 st äpple (Pink Lady), tunnskivad
  • ½ dl parmesan, hyvlad

Vitlökskrutonger

  • ½ l brödbitar
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt
Gör så här Skiva lammracksen, 4 skivor per racks.
Grilla lammracksen till en innertemperatur på 58-65 grader beroende på hur genomstekt du vill ha köttet. Låt sen köttet vila i smörpapper några minuter. Servera med tillbehör.

Fänkåls & äppelsallad:
Vispa ihop grapefruktjuice, citronjuice, honung och olivolja, smaka av med salt och peppar.
Vänd i fänkål, rädisor, silverlök och äpple, lägg upp och toppa med parmesan.

Vitlökskrutonger:
Blanda ihop brödbitar med vitlök, olja och salt.
Lägg ut på en plåt och rosta på 200°C i 20-30 minuter, rör om då och då, ta ut när du fått fin färg på krutongerna.