Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad skinkrulle med sriracharissallad och rostad lök creme
- Scan Skinkrulle, ramslök/vitlök
Sriracharissallad
- 200 g Suger snaps, delade
- 8 st Minimajs, skivade
- 1 klyfta Vitlök, riven
- 3-4 msk Sriracha
- 3 msk Soja
- 1 msk Sesamolja
- 1-2 tsk Ingefära, finriven
- 2 msk Olja
- Salt
- Peppar
- 7-8 dl Rött ris, kokt
- 2-3st Salladslök, tunnskivad
- 100 g Cocktailtomater, halverade
- 1 huvud Isbergssallads, finstrimlad
Lök creme
- 2-3 st Gula lökar, rostad
- 200 g Färskost
- 1-2 msk Äppelcidervinäger
- Salt
- Peppar
Tranchera och servera med tillbehör.
Sriracharissallad:
Koka upp saltat vatten och blanchera suger snaps och minimajs i 30 sekunder, lyft ur och kyl i kallt vatten.
Blanda under tiden ihop en dressing på vitlök, sriracha, soja, sesamolja, ingefära och olja, smaka av med salt och peppar.
Blanda dressing med riset och vänd i suger snaps, minimajs, lök och cocktailtomater.
Låt dra i 20-30 minuter, vänd sen i isbergssallad och servera direkt.
Lök creme:
Rosta löken i ugnen med olja tills den har fått fin färg.
Ta den rostade löken och mixa slät med färskost.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Förvara kallt tills den ska serveras.