Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad nötinnanlår med creamed corn och pankofriterad saltgurka
- Scan Nötinnanlår, flankskuren, paprika/peppar
Creamed Chili Carrot Corn
- 300 g Majskorn
- 300 g Morot, grovriven
- 2 ½ dl Grädde
- 2 msk Smör
- 2 msk Socker
- Salt
- Svartpeppar
- 2 ½ dl Mjölk
- 2 msk Vetemjöl
- 1 st Jalapeno, tunnskivad
- 1 dl Parmesan, riven
- 1 knippe Salladslök, skivad
Pankofriterad saltgurka
- 4-8 st Saltgurka
- 2-3 dl Panko
- Salt
- Peppar
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 msk Vitlökspulver
- 2 dl Mjöl
- 2 st Ägg
Tranchera tunt och servera med tillbehör.
Creamed Chili Carrot Corn:
Blanda majs, morot, grädde, smör och socker i en kastrull, koka ihop och låt sjuda några minuter.
Vispa ihop mjölk och mjöl och rör i majsblandning, koka upp under omrörning, sjud i 5 minuter, vänd sen i jalapenos och smaka av med salt och peppar.
Vid servering, toppa med ost och salladslök.
Pankofriterad saltgurka:
Dela gurkan i kvartar, torka av dem noga med hushållspapper.
Blanda panko med salt, peppar, vitlök och chiliflakes.
Vänd först i mjöl, sen ägg och avslutningsvis i panko.
Fritera gurkorna i 1-2 minuter, tills de blir gyllenbruna.
Låt rinna av på papper och servera till.