Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Reuben på bringa med Skogaholm, stekt surkål, senap och cheddarost
- 4-500 g Scan Nötbringa, alspånsrökt, slow cooked
- 8 skivor Limpa gärna Skogaholm
- 2-3 msk Dijon el amerikansk senap
- 3-4 msk Majonnäs
- 2 dl Surkål, stekt i smör
- 4 skivor Cheddarost
- 12 skivor Saltgurka
- 3-4 msk Rostad lök
Bred senap på 4 st brödskivor och majonnäs på de resterande 4 st brödskivor.
Lägg surkål på brödskivorna med senap och lägg saltgurka och rostad lök på de skivorna med majonnäs.
Ta av bringan från grillen och skiva den tunt. Lägg skivorna på surkålen och sen på med ostskivorna på köttet, lägg nu på den brödskivan med gurkan mot osten.
Tryck ihop smörgåsen och dela den på två innan ni serverar, ev med lite pickles och extra senap till.