Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
- 2 kg Scan Revben av Svensk Rapsgris, tjocka
- 2 ½ msk Grovsalt
- 1 msk Senapspulver
- 1 msk Paprikapulver
- ½-1 tsk Cayennepeppar
- ½-1 tsk Svartpeppar, nymalen
- 2-3 dl BBQ-sås, valfri sort
- Tillbehör Carolina Gold sås
- 2 ½ dl Amerikansk senap
- 1 ½ dl Äppelcidervinäger
- 1 dl Mörk sirap
- 1 dl Honung
- 1 msk Farinsocker
- 2 tsk Worcestershiresås
- 1 tsk Hot sauce - mild
- Tillbehör: Sockersaltad Gurka
- 400 g Slanggurka, tunnskivad
- 1 msk Salt
- 1 msk Socker
- 1-2 msk Sherryvinäger
Gnugga in ordentligt runt om på revbenen och lägg åt sidan för att dra i 30 minuter.
Lägg sen på passiv värme i grillen, ca 130°C, i 3-4 timmar under lock.
Efter 3 timmar, öppna grillen och pensla med BBQ-sås var 20:e minut tills du är nöjd med köttets konsistens.
Ta av revbenen från grillen/röken och låt vila invirad i smörpapper ca 30 minuter.
Servera med de olika tillbehören:
Carolina Gold sås
Sockersaltad gurka
Bröd (ex. brioche burgarbröd) och grillad sötpotatis
Carolina Gold Sås:
Blanda ihop alla ingredienser.
Servera som tillbehör eller blanda in i det repade köttet.
Sockersaltad gurka:
Blanda ihop gurka med salt, socker
och vinäger, låt dra i minst 30-40 minuter men gärna längre.
Förvara kallt.