BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås

BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 2 kg Scan Revben av Svensk Rapsgris, tjocka
  • 2 ½ msk Grovsalt
  • 1 msk Senapspulver
  • 1 msk Paprikapulver
  • ½-1 tsk Cayennepeppar
  • ½-1 tsk Svartpeppar, nymalen
  • 2-3 dl BBQ-sås, valfri sort
  • Tillbehör Carolina Gold sås
  • 2 ½ dl Amerikansk senap
  • 1 ½ dl Äppelcidervinäger
  • 1 dl Mörk sirap
  • 1 dl Honung
  • 1 msk Farinsocker
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk Hot sauce - mild
  • Tillbehör: Sockersaltad Gurka
  • 400 g Slanggurka, tunnskivad
  • 1 msk Salt
  • 1 msk Socker
  • 1-2 msk Sherryvinäger
Gör så här Blanda en rub av salt, senapspulver, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar.

Gnugga in ordentligt runt om på revbenen och lägg åt sidan för att dra i 30 minuter.

Lägg sen på passiv värme i grillen, ca 130°C, i 3-4 timmar under lock.

Efter 3 timmar, öppna grillen och pensla med BBQ-sås var 20:e minut tills du är nöjd med köttets konsistens.

Ta av revbenen från grillen/röken och låt vila invirad i smörpapper ca 30 minuter.

Servera med de olika tillbehören:
Carolina Gold sås
Sockersaltad gurka
Bröd (ex. brioche burgarbröd) och grillad sötpotatis

Carolina Gold Sås:
Blanda ihop alla ingredienser.
Servera som tillbehör eller blanda in i det repade köttet.

Sockersaltad gurka:
Blanda ihop gurka med salt, socker
och vinäger, låt dra i minst 30-40 minuter men gärna längre.
Förvara kallt.