Hawaiianskt långgrillad karré med mango & ananassalsa och kokosris

Hawaiianskt långgrillad karré med mango & ananassalsa och kokosris

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan Karré av Svensk Rapsgris, benfri
  • 2½ msk Rött Hawaiiskt salt eller grovsalt
  • 2-3 st Bananer eller bananblad (sälj i asiatiska matbutiker)
  • Tillbehör, Mango & Ananassalsa
  • 1 st Mango, skalad och grovtärnad
  • ½ Ananas, skalad och grovtärnad
  • 1 st Rött äpple, urkärnat och grovtärnat
  • 2-3 Salladslökar, tunnskivade
  • 1 st Färsk jalapeño, tunnskivad
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Japansk soja
  • 1 dl Färsk koriander, hackad
  • 1 dl Färsk mynta, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar

Kokosris

  • 3 sl Jasminris
  • 2 ½ dl Kokosmjölk
  • 2 ½ dl Vatten
  • 2 dl Rostade kokosflagor
  • Salt
Gör så här Snitta karrén och gnugga in den med salt.
Rulla in karrén i bananblad (eller lägg hela skalade bananer ovanpå köttet) och rulla sedan in paketet i folie. Se till så att det är tätt. Lägg karrépaketet på indirekt värme (ca 150°C) i grillen, ca 3 timmar.
När köttet är klart, ta av från värmen och låt vila i 20 minuter, öppna upp och repa köttet.
Servera med tillbehör.

Mango & Ananassalsa:
Blanda ihop mango med ananas, äpple, lök, jalapeño, vinäger och soja, smaka av med salt och peppar, låt dra i 10 minuter. Vänd ner örterna i såsen och servera.

Kokosris:
Skölj riset i kallt vatten ett par gånger tills vattnet blir klart, låt sen dra i kallt vatten i 30 minuter. Sila bort vattnet och låt riset rinna av i 15 minuter. Koka ihop kokosmjölk med vatten och lägg i ris, sjud sen under lock i ca 15 minuter. Ta av från värme och låt stå 5 minuter till med locket på.
Lyft av lock, blanda i salt och hälften av kokosflagorna, lägg upp och toppa med resterande kokos, servera.