Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Cheeeeeezzyyy burger med sötpotatis fries
- ½ kg Scan Nötfärs eller Högrevsfärs
- 300 g Scan Fläskfärs
- 4 st Brioche bröd
- 4 msk Cheddar cheese sause
- 4 msk Tjocka skivor mellanlagrad ost
- 150 g Blåmögelost
- 4 st Saltgurkor, skivade på längden
- 2 st Tomater i tunna skivor
- Ketchup, efter tycke
- Salt
- Peppar
Sötpotatis fries
- 2 kg Sötpotatis, strimlad
- 1-2 dl Potatismjöl
- Olja
- Salt
Grilla bröd och burgare. Krydda burgarna med salt och peppar. När burgarna är vända, lägg på de tjocka ostskivorna på 4 av burgarna och låt skivorna smälta in lite.
Bygg sedan hamburgaren från bottenbrödet:
cheddar cheese sauce, tomat, burgare med ost, nästa burgare och toppa upp med bitar av blåmögelost, saltgurka, ketchup och överdelen av brödet på toppen.
Servera tillsammans med sötpotatis fries och kanske lite klassisk dip:
Ketchup med peppar.
Sötpotatis fries:
Blanda sötpotatisstrimlor med potatismjöl, skaka av mjölet.
Fritera sötpotatisen i olja omgångsvis:
Först i 150°C i 2-3 minuter, lägg på hushållspapper och låt oljan rinna av, gör om tills alla strimlor är förfriterade.
Fritera igen på 190°C i några minuter tills de får färg, salta och servera.