New York style sausage med hemgjord gurkrelish och annat gott

New York style sausage med hemgjord gurkrelish och annat gott

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Korvar - Scan Råkorv Chili & Oregano eller Scan Korvish Anchochili
  • 4 st Korvbröd
  • 4 st Gurkklyftor
  • 4 st Saltgurksklyftor
  • 4 msk Gurkrelish
  • 4 st Tomater, skivade/halverade
  • 1 st Silverlök
  • 2-3 msk Rostad lök
  • Amerikansk senap

Gurkrelish

  • 3 st Gurkor, urkärnade och delade i ca 3-4 bitar/st
  • 2 st Silverlökar
  • 2 st Röda paprikor, urkärnade
  • 1 st Grön paprika, urkärnade
  • 2 msk Grovsalt
  • 2 ½ dl Äppelcidervinäger
  • 2 dl Socker
  • 2 msk Senapsfrön, gula eller bruna
Gör så här Värm på bröden och grilla korvarna.
Lägg senap i botten på bröden. Lägg i korvarna, varva gurkorna på sidorna, toppa upp med gurkrelish, tomat, lök, senap och majonäs .

Gurkrelish:
Riv gurka, lök och paprikor grovt, för hand eller i matberedaren. Blanda med salt och låt stå i 3-4 timmar i rumstemperatur så att det vätskar sig. Sila av vätskan och skölj snabbt av i kallt vatten, pressa ur så mycket vätska som det går.

Koka upp vinäger, socker och senapsfrön i en stor kastrull.

Lägg i grönsaksröra och sjud i 10 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen, låt svalna och förpacka i burkar, förvara kallt tills den ska serveras.