Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
New York style sausage med hemgjord gurkrelish och annat gott
- 4 st Korvar - Scan Råkorv Chili & Oregano eller Scan Korvish Anchochili
- 4 st Korvbröd
- 4 st Gurkklyftor
- 4 st Saltgurksklyftor
- 4 msk Gurkrelish
- 4 st Tomater, skivade/halverade
- 1 st Silverlök
- 2-3 msk Rostad lök
- Amerikansk senap
Gurkrelish
- 3 st Gurkor, urkärnade och delade i ca 3-4 bitar/st
- 2 st Silverlökar
- 2 st Röda paprikor, urkärnade
- 1 st Grön paprika, urkärnade
- 2 msk Grovsalt
- 2 ½ dl Äppelcidervinäger
- 2 dl Socker
- 2 msk Senapsfrön, gula eller bruna
Lägg senap i botten på bröden. Lägg i korvarna, varva gurkorna på sidorna, toppa upp med gurkrelish, tomat, lök, senap och majonäs .
Gurkrelish:
Riv gurka, lök och paprikor grovt, för hand eller i matberedaren. Blanda med salt och låt stå i 3-4 timmar i rumstemperatur så att det vätskar sig. Sila av vätskan och skölj snabbt av i kallt vatten, pressa ur så mycket vätska som det går.
Koka upp vinäger, socker och senapsfrön i en stor kastrull.
Lägg i grönsaksröra och sjud i 10 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen, låt svalna och förpacka i burkar, förvara kallt tills den ska serveras.