Grillad Flankstek chiliglaserad med ruccolasallad och aromsmör

Grillad Flankstek chiliglaserad med ruccolasallad och aromsmör

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1-1 ½ kg Scan Flankstek
  • 1 st Citron, riv skalet och pressa ut saften
  • 1 dl Olivolja
  • 2 msk Honung
  • 1-2 Färsk Jalapeño, skivad
  • 1-2 tsk Sambal Badjak eller Sambal Oelek
  • Salt
  • Peppar
  • TILLBEHÖR: 3 sorters aromsmör - dragon, rödvin och rostad tomatdragon & vitlök
  • 250 g Osaltat smör, rumstempererat
  • 1-2 st Schalottenlökar, finhackade
  • 1 klyfta Vitlök, finhackad
  • 1 dl Färsk dragon, hackad
  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • Salt
  • Vitpeppar
Gör så här Glaze:
Blanda citronjuice samt -skal, olja, honung, jalapenos, sambal och smaka av med salt och peppar.

Pensla på köttet och grilla det till önskad stekgrad (mellan 50-60°C i kärna), pensla under tiden med mer glaze. Kolla så att det inte bränns för hårt.

Ta köttet av grillen och låt det vila invirat i smörpapper, ca 10-15 minuter, innan det trancheras och serveras med tillbehören.


3 sorters Aromsmör:
Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa ihop. Smaka av med salt och peppar.

Rulla ihop i folie eller smörpapper och förvara i kyl eller frys.