Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad Flankstek chiliglaserad med ruccolasallad och aromsmör
- 1-1 ½ kg Scan Flankstek
- 1 st Citron, riv skalet och pressa ut saften
- 1 dl Olivolja
- 2 msk Honung
- 1-2 Färsk Jalapeño, skivad
- 1-2 tsk Sambal Badjak eller Sambal Oelek
- Salt
- Peppar
- TILLBEHÖR: 3 sorters aromsmör - dragon, rödvin och rostad tomatdragon & vitlök
- 250 g Osaltat smör, rumstempererat
- 1-2 st Schalottenlökar, finhackade
- 1 klyfta Vitlök, finhackad
- 1 dl Färsk dragon, hackad
- 1 msk Rödvinsvinäger
- Salt
- Vitpeppar
Blanda citronjuice samt -skal, olja, honung, jalapenos, sambal och smaka av med salt och peppar.
Pensla på köttet och grilla det till önskad stekgrad (mellan 50-60°C i kärna), pensla under tiden med mer glaze. Kolla så att det inte bränns för hårt.
Ta köttet av grillen och låt det vila invirat i smörpapper, ca 10-15 minuter, innan det trancheras och serveras med tillbehören.
3 sorters Aromsmör:
Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa ihop. Smaka av med salt och peppar.
Rulla ihop i folie eller smörpapper och förvara i kyl eller frys.