Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ölmarinerad rapsgrisfilé med bräserad rödkål och löksallad
- 2 st Filéer av Svensk Rapsgris®, putsade
- 1 dl Öl av lager-typ
- 1 dl Japansk soja
- 2 msk Farinsocker
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 3 msk Olivolja
- 1 msk Smör
Därefter ta ur och låt rinna av.
Grilla filéerna på direkt värme runt om för att få yta och flytta sedan bort från direkt värme och sätt på locket på grillen (grilltemperatur ca 150C). Grilla i 10-20 minuter eller tills
innertemperaturen är på 62-63°C, ta ut, rulla in smörpapper och låt vila i 10 minuter.
Tranchera och servera med föreslagna tillbehör och varför inte lite nystekta padrones och grillad citron.
TILLBEHÖR:
Bräserad rödkål med äppelmust
och Löksallad med sumac, se sid 18.
Grillade Padrones och citronhalvor.