Flatbread med Järpish

Flatbread med Järpish

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Järpish
  • 1 rulle Pizzadeg, delad i 8 remsor
  • 2-3 msk Olja
  • Flingsalt
  • 1 sats Vitlöksyoghurt, se nedan
  • 1 sats Sumaclök, se nedan
  • 1 sats Inlagd chili, se nedan
  • ½ dl Granatäpplekärnor
  • 2-3 blad Grönkål, friterad
  • 2 st Lime, klyftade

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl Grekisk yoghurt
  • 2 klyftor Vitlök, finriven
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • Salt
  • Hot sauce

Sumaclök

  • Salt
  • Svartpeppar

Inlagd chili

  • 3-4 st Chili, skivad
  • 1 bit Ingefära, skivad
  • ½ dl Ättika
  • ½ dl Socker
  • 1 dl Vatten
Gör så här Rulla ut degen och dela den i ca 5 cm breda strimlor.
Pensla olja på "brödstrimlorna" och stek dem i panna 2-3 minuter/sida på medelhög värmen.
Lyft ur pannan och lägg upp på tallrik/bräda, strö på lite flinsalt.
Bred på vitlöksyoghurt och toppa med nystekta järpish, lök, chili, granatäpple och grönkål, servera med lime på sidan.

Vitlöksyoghurt:
Blanda ihop yoghurt med vitlök och vinäger, smaka av med salt och hot sauce.

Sumaclök:
Isa lökklyftor i kallt vatten i ca 30 minuter, sila av vatten.
Blanda med sumac och smaka av med salt och peppar, låt dra i 10 minuter och servera sen.

Inlagd chili:
Värm på ättika, socker och vatten tills sockret löst upp sig, EJ koka.
Slå på chili & ingefärsskivor och låt dra några timmar, gärna över natt.