Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flatbread med Järpish
- 1 förp Scan Järpish
- 1 rulle Pizzadeg, delad i 8 remsor
- 2-3 msk Olja
- Flingsalt
- 1 sats Vitlöksyoghurt, se nedan
- 1 sats Sumaclök, se nedan
- 1 sats Inlagd chili, se nedan
- ½ dl Granatäpplekärnor
- 2-3 blad Grönkål, friterad
- 2 st Lime, klyftade
Vitlöksyoghurt
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 2 klyftor Vitlök, finriven
- 1 tsk Vitvinsvinäger
- Salt
- Hot sauce
Sumaclök
- Salt
- Svartpeppar
Inlagd chili
- 3-4 st Chili, skivad
- 1 bit Ingefära, skivad
- ½ dl Ättika
- ½ dl Socker
- 1 dl Vatten
Pensla olja på "brödstrimlorna" och stek dem i panna 2-3 minuter/sida på medelhög värmen.
Lyft ur pannan och lägg upp på tallrik/bräda, strö på lite flinsalt.
Bred på vitlöksyoghurt och toppa med nystekta järpish, lök, chili, granatäpple och grönkål, servera med lime på sidan.
Vitlöksyoghurt:
Blanda ihop yoghurt med vitlök och vinäger, smaka av med salt och hot sauce.
Sumaclök:
Isa lökklyftor i kallt vatten i ca 30 minuter, sila av vatten.
Blanda med sumac och smaka av med salt och peppar, låt dra i 10 minuter och servera sen.
Inlagd chili:
Värm på ättika, socker och vatten tills sockret löst upp sig, EJ koka.
Slå på chili & ingefärsskivor och låt dra några timmar, gärna över natt.