Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Wrap med Provencale korv
- 1-2 förp Scan Provencale korv
- 4 st Platta pitabröd eller större tortillabröd
- 1 sats Ajvarspread, se recept nedan
- 1 sats Sötpotatis fries, se recept nedan
- 1 sats Sockersaltad gurka, se recept nedan
- 1 sats Syltad rödlök, se recept nedan
- 100 g Fetaost, smulad
- Persiljeblad
Ajvar spread
- 1 dl Ajvar relish
- 200 g Phildelphiasost
- salt
- Svartpeppar
Sötpotatis fries
- ca 1 kg Sötpotatis, grovstrimlad med skal
- 1-2 dl Potatismjöl
- Salt
- Olja att fritera i
Sockersaltad gurka
- 200 g Gurka, tunnskivad
- 2 msk Ris eller äppelcidervinäger
- 1 msk Socker
- 1 msk Salt
Syltad rödlök
2 st Rödlök, tunnskivade
- 1 dl Socker
- 1 dl Ättika
- 2 dl Vatten
Bred på lite ajvarspread och lägg sen på nyfriterad sötpotatis. Toppa med
nystekta/grillade korvar, gurka, lök, fetaost och persiljeblad. Rulla ihop wrap och servera direkt.
Ajvar spread:
Vispa ihop ajvar med ost och smaka av med salt och peppar.
Sötpotatis fries:
Blanda sötpotatisstrimlor med potatismjöl, skaka sen av så mkt mjöl det går med hjälp av ett durkslag/stor sil.
Fritera potatisen i omgångar i olja, först på 150°C i 2-3 minuter, skaka av olja och lägg på hushållspapper, gör om tills alla strimlor är förfriterade.
Förvara kallt i kylen tills de ska serveras.
Fritera sötpotatisstrimlorna igen på 190°C i några minuter, krydda sen med salt och servera.
Sockersaltad gurka:
Blanda alla ingredienser och låt dra i 30-40 minuter innan den serveras, rör om då och då.
Syltad rödlök:
Blanda ihop socker, ättika och vatten tills sockret löst sig. Lägg i lök, rör om och låt dra i någon timme. Förvara kallt tills ni ska använda löken.