Taco med färskkorv

Taco med färskkorv

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1-2 förp Scan färskkorv, tex Kolbasz
  • 200 g Keso
  • Tortilla, mindre - gärna ca 10 cm/diametern
  • 200 g Blandad kål, tunnskivad
  • 1-2 st Avokado, tärnad
  • 5-6 st Rädisor, skivade
  • 1st Silverlök, finhackad
  • 1 dl Inlagd chili - se recept nedan
  • 1 knippe Korianderblad
  • 2 st Lime, klyftor

Inlagd chili

  • 3-4 st Blandad chili, skivad
  • 1 bit Ingefära, skivad
  • ½ dl Ättika
  • ½ dl Socker
  • 1 dl Vatten
Gör så här Börja med att lägga keson i ett durkslag och låt det rinna av i ngn timme, torka sen med papper och mosa med en gaffel. Stek eller grilla Korvish och värm på tortillabröden i varm torr panna. Lägg tortillabröd i en kökshandduk så de håller värmen och dela på Korvish i mindre bitar. Servera tortilla med Korvish och tillbehören som du känner. Ex. Börja med tortilla och lägg i ost, kål, korvish, avokado, silverlök, chili och toppa med koriander och gärna ngn hot sauce till samt pressa lite lime över. Inlagd chili: Värm på ättika, socker och vatten tills sockret löst upp sig, EJ koka. Slå på chili & ingefärsskivor och låt dra några timmar, gärna över natt.