Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Korvish örter på Italienska salviastekt gnocchi med grillad paprikarelish
- 1-2 pkt Scan Korvish Örter, delade
- 1 sats gnocchi - se nedan
- 1 sats paprikarelish - se nedan
- 1 bit pecorino - grovt riven
Gnocchi
- 4 port potatisgnocchi
- 3 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, hackad
- 10 blad salvia
- 1 st skal från en citron
- salt
- svartpeppar
Relish
- 2 dl grillad paprika
- ½ dl syltlök
- ½-1 msk sambal oelek
- 1-2 msk olja
- 1-2 msk vinäger
- salt
- svartpeppar
Gnocchi:
Koka upp vatten med salt och sjud gnocchin i 1-2 minuter. Slå av vattnet och låt ånga av i några minuter. Hetta upp en panna med olivolja och stek vitlök och salvia någon minut och lägg
sen i gnocchin och stek dem gyllenbruna. Lägg sen i Korvishbitarna, smaka av med salt och peppar.
Riv över citronskal och servera.
Relish:
Lägg paprika, lök och sambal oelek i en matberedare och "puls-mixa" till önskad konsistens. Blanda sen med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.