Korvish örter på Italienska salviastekt gnocchi med grillad paprikarelish

Korvish örter på Italienska salviastekt gnocchi med grillad paprikarelish

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1-2 pkt Scan Korvish Örter, delade
  • 1 sats gnocchi - se nedan
  • 1 sats paprikarelish - se nedan
  • 1 bit pecorino - grovt riven

Gnocchi

  • 4 port potatisgnocchi
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 10 blad salvia
  • 1 st skal från en citron
  • salt
  • svartpeppar

Relish

  • 2 dl grillad paprika
  • ½ dl syltlök
  • ½-1 msk sambal oelek
  • 1-2 msk olja
  • 1-2 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här Stek Korvish utan fett på medelvärme. Lägg upp gnocchi och toppa med Korvish, relish och strö över lite pecorino.

Gnocchi:
Koka upp vatten med salt och sjud gnocchin i 1-2 minuter. Slå av vattnet och låt ånga av i några minuter. Hetta upp en panna med olivolja och stek vitlök och salvia någon minut och lägg
sen i gnocchin och stek dem gyllenbruna. Lägg sen i Korvishbitarna, smaka av med salt och peppar.
Riv över citronskal och servera.

Relish:
Lägg paprika, lök och sambal oelek i en matberedare och "puls-mixa" till önskad konsistens. Blanda sen med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.