Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Korvish svartpeppar och dipp, Sosiji Pajeo - Koreansk salladslökpannkaka
- 1 pkt Scan Korvish Svartpeppar
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ dl rismjöl
- 1 msk maizena
- 1 tsk bakpulver
- 3 ¾ dl iskallt vatten
- 1 st ägg, lättvispat
- 1 tsk vitlök, fint riven
- ½ tsk ingefära, fint riven
- ca 1 tsk salt
- 1 st knippe salladslök
- 1 st röd chili, skivad
- 1 st grön chili skivad
- olja
- Kimchi till servering om man vill
Dipp
- 2 msk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 msk vatten
- 1 tsk socker
- svartpeppar
- chiliflakes
Lägg i Korvish, salladslök och chilisorterna, blanda runt ordentligt. Hetta upp 1-2 msk olja i en panna och varva ingredienserna i pannan, toppa upp smet ca 1 cm tjock (fördela
på 2-3 stekningar beroende på storleken av panna). Stek 3-5 minuter, tills undersidan fått fin färg, vänd och stek ytterligare 3-5 minuter. Ta ur pannan och stek nästa laddning. Dela sen på pannkakorna i lagom stora bitar och servera med dipp (och gärna kimchi).
Dipp: Blanda ihop soja, vinäger, vatten och socker, smaka av med svartpeppar och chiliflakes.