Korvish svartpeppar och dipp, Sosiji Pajeo - Koreansk salladslökpannkaka

Korvish svartpeppar och dipp, Sosiji Pajeo - Koreansk salladslökpannkaka

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Korvish Svartpeppar
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl rismjöl
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ¾ dl iskallt vatten
  • 1 st ägg, lättvispat
  • 1 tsk vitlök, fint riven
  • ½ tsk ingefära, fint riven
  • ca 1 tsk salt
  • 1 st knippe salladslök
  • 1 st röd chili, skivad
  • 1 st grön chili skivad
  • olja
  • Kimchi till servering om man vill

Dipp

  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • svartpeppar
  • chiliflakes
Gör så här Dela Korvish på längden. Vispa ihop mjöl, maizena och bakpulver, vispa sen i vatten och ägg, avsluta med vitlök, ingefära och salt.
Lägg i Korvish, salladslök och chilisorterna, blanda runt ordentligt. Hetta upp 1-2 msk olja i en panna och varva ingredienserna i pannan, toppa upp smet ca 1 cm tjock (fördela
på 2-3 stekningar beroende på storleken av panna). Stek 3-5 minuter, tills undersidan fått fin färg, vänd och stek ytterligare 3-5 minuter. Ta ur pannan och stek nästa laddning. Dela sen på pannkakorna i lagom stora bitar och servera med dipp (och gärna kimchi).

Dipp: Blanda ihop soja, vinäger, vatten och socker, smaka av med svartpeppar och chiliflakes.