Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Korvish anchochili serverad med rostad sötpotatis och stekt röd endive
- 1 pkt Scan Korvish Anchochili
- 1 dl olivolja
- 3 klyftor vitlök, fint riven
- 2-3 st sötpotatis
- 3-4 st röd endivesallad
- 3 msk granatäppelsirap alternativt balsamicosirap
- 1 ½ msk rödvinsvinäger
- 1 1/2 dl grekisk yoghurt
- 1-2 msk olivolja
- 1 dl rostade valnötter, grovhackade
- valnötter, grovhackade
- salt
- peppar
- 2-3 kvistar myntablad
Stek Korvish i en panna utan fett och endivesalledn i en annan panna med vitlöksolja. Vispa ihop granatäppelsirap med vinäger och smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar. Bred lite yoghurtsås i botten på en tallrik eller form, varva potatis, Korvish och endive ovanpå. Ringla över granatäppeldressing, strö över valnötter och myntablad.