Korvish anchochili serverad med rostad sötpotatis och stekt röd endive

Korvish anchochili serverad med rostad sötpotatis och stekt röd endive

StekaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Korvish Anchochili
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök, fint riven
  • 2-3 st sötpotatis
  • 3-4 st röd endivesallad
  • 3 msk granatäppelsirap alternativt balsamicosirap
  • 1 ½ msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl rostade valnötter, grovhackade
  • valnötter, grovhackade
  • salt
  • peppar
  • 2-3 kvistar myntablad
Gör så här Blanda olja och vitlök. Nagga potatisarna med gaffel och lägg på en plåt, pensla på hälften av vitlöksoljan och strö på salt. Sätt in i ugn på 200°C i 40-50 minuter, ta ut och låt svalna lite. Dela diagonalt i 2-4 bitar och pensla på vitlöksolja på snittytorna, stek sen i het panna tills de fått fin rostad färg.
Stek Korvish i en panna utan fett och endivesalledn i en annan panna med vitlöksolja. Vispa ihop granatäppelsirap med vinäger och smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar. Bred lite yoghurtsås i botten på en tallrik eller form, varva potatis, Korvish och endive ovanpå. Ringla över granatäppeldressing, strö över valnötter och myntablad.