Öppen Wrap med Järpish, rödbetshummus, fetaost och soltorkade kalamataoliver

Öppen Wrap med Järpish, rödbetshummus, fetaost och soltorkade kalamataoliver

StekaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Järpish Rotfrukt
  • 4-8 st tortilla eller pitabröd
  • 1 sats rödbetshummus, se recept nedan
  • 50 g ruccolasallad
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 100 g fetaost, smulad
  • 8 st soltorkade kalamataoliver, skivade

Rödbetshummus

  • 100 g kikärtor, kokta och avrunna
  • 300 g rödbetor, kokta & skalade
  • 100 g färskost
  • 1-2 klyftor vitlök, pressad
  • ½ msk spiskummin
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1-2 msk olivolja
  • ½ pressad citron
  • salt och peppar
Gör så här Värm på järpisharna i ugn på 150°C i 10-15 minuter. Stek tortilla/pitabröden snabbt i en torr stekpanna, lägg ut och bred på hummus. Lägg på ruccola, rödlök, de varma järpisharna och toppa med fetaost och oliver. Servera i tråg eller på en liten bricka med gaffel och servett.

Rödbetshummus:
Lägg kikärtorna i en matberedare tillsammans med rödbetor, färskost,
vitlök, spiskummin, sesamfrön, samt olivoljan och juicen från halva citronen.
Mixa och smaka av. Tillsätt eventuellt ytterligare lite citronsaft.