Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Carbonara á la julskinka
- 500 g tagliatelle med ägg
- 4 msk olivolja
- 400 g Scan Julskinka rökt färdigkokt
- 3 vitlöksklyftor
- 4 ägg
- 75 + 25 g parmesanost , riven
- 75 +25 g pecorinoost, finrivet
- 1 dl (knappt) av det saltade pastavattnet
- färsk basilika
Tärna julskinkan och dela vitlöksklyftorna på mitten. Tillsätt de skurna bitarna av julskinkan och vitlökarna.
Stek i några minuter tills julskinkan och vitlöken börjar dofta gott. Dra bort pannan från värmen och ta upp vitlöksbitarna och släng dom. Vispa upp äggen i en bunke, tillsätt sen en skvätt av pastavattnet och merparten av de rivna ostarna. Spara lite ost till bordet.
Häll ner den kokta pastan i den nu igen uppvärmda stekpannan med julskinka. Blanda väl och arbeta kvickt. Tillsätt äggblandningen och fortsätt att blanda till dess att äggblandningen börjar koagulera.
Lägg upp på tallrik och toppa med mer riven ost, svartpeppar och basilika.