Enbärsglacerade revbensspjäll med rödkålsslaw

Enbärsglacerade revbensspjäll med rödkålsslaw

För 4 personer
Ingredienser
  • ½ kg Scan revbensspjäll

Glace

  • 2 dl rönnbärsgelé
  • 10 enbär, krossade
  • ½ dl gin
  • 1-2 msk sherryvinäger
  • salt & peppar

RÖDKÅLSSLAW

  • ¼ huvud rödkål, tunnskivad
  • ½ dl socker
  • 1-2 tsk salt
  • ½ dl vinäger
  • ½ dl grov senap
  • 1 dl körvel, hackad
Gör så här Förkoka revbensspjäll. Koka upp 1-1 ½ liter vatten, lägg i revbensspjällen och koka upp under lock. Skumma av ev skum med en slev.
Tillsätt sedan en skalad och delad lök,en stjälk selleri, en skivad morot, ½ msk salt, lagerblad och 5-7 svartpepparkorn. Koka på låg värme i ca 1 timme. Häll av och ta upp revbensspjällen, låt svalna
lite. Eller låt gärna svalna i buljongen över natten.Blanda ihop gelé med enbär, gin, vinäger, salt och peppar. Pensla på revben och griljera i ugn på 200°C tills de får fin färg, ca 30-40 minuter, pensla då och då för mer smak och färg.

Rödkålsslaw:
Sockersalta kålen, pressa in ordentligt och låt dra i 30 minuter i rumstemperatur. Pressa ut vätska och blanda med vinäger och senap, smaka av med mer salt och socker vid behov, vänd i körveln vid servering.