Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Enbärsglacerade revbensspjäll med rödkålsslaw
- ½ kg Scan revbensspjäll
Glace
- 2 dl rönnbärsgelé
- 10 enbär, krossade
- ½ dl gin
- 1-2 msk sherryvinäger
- salt & peppar
RÖDKÅLSSLAW
- ¼ huvud rödkål, tunnskivad
- ½ dl socker
- 1-2 tsk salt
- ½ dl vinäger
- ½ dl grov senap
- 1 dl körvel, hackad
Tillsätt sedan en skalad och delad lök,en stjälk selleri, en skivad morot, ½ msk salt, lagerblad och 5-7 svartpepparkorn. Koka på låg värme i ca 1 timme. Häll av och ta upp revbensspjällen, låt svalna
lite. Eller låt gärna svalna i buljongen över natten.Blanda ihop gelé med enbär, gin, vinäger, salt och peppar. Pensla på revben och griljera i ugn på 200°C tills de får fin färg, ca 30-40 minuter, pensla då och då för mer smak och färg.
Rödkålsslaw:
Sockersalta kålen, pressa in ordentligt och låt dra i 30 minuter i rumstemperatur. Pressa ut vätska och blanda med vinäger och senap, smaka av med mer salt och socker vid behov, vänd i körveln vid servering.