Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ostäggröra med svartvinbärsstekta köttbullar
- 20 Scan julköttbullar, halverade
- 8 ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl ost, riven
- 1 msk smör
- salt
- vitpeppar
- 2 msk smör
- 1 dl svartvinbärsgelé
- 1 tsk chiliflakes
Tillbehör
- gräslök, skivad
Stek köttbullar i lite smör. När de har fått färg, tillsätt gelé och chili, krydda med lite salt och se till att gelén smälter in i köttbullarna. Späd med lite vatten om så önskas. Lägg upp lite röra och köttbullar med sås, toppa med gräslök och peppar.