Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rullat äppelfläsk med julskinka i tunnbröd
- 100 g Scan rimmat stekfläsk, strimlat
- 2 msk smör
- 2 gul lök, klyftade
- 2 syrliga äpplen, klyftade
- 2-3 msk äppelcidervinäger
- salt
- 3-4 dl kruspersilja, hackad
- 6-8 skivor Scan julskinka
- 1 dl grov julsenap
- 3-4 tunnbröd
Lägg ut tunnbröd, bred lite senap på, lägg på skinka och persilja och toppa med äpple & lökröran. Rulla ihop till tajta rullar och linda in i plastfilm, lägg i kylen ca 30 minuter. Ta ut och skiva stubbar, sätt i en tandpetare och toppa med det knaperstekta fläsket.
Tips!
Låt plastfolien vara kvar tills ni har skivat till stubbar med en vass kniv och pilla bort plasten försiktigt efteråt.