Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rökt lammfiol med vinägerbakade rödlökar
- 200-300 g Scan rökt lammfiol, tunnskivad
- 4 rödlök, halverade
- 1 ½ dl balsamicovinäger
- ¼ dl råsocker
- salt
- peppar
- 8-16 lagerblad
Tillbehör
- friterad grönkål
Ta ur lökhalvorna och lägg i ugnsfast form, sätt i 1-2 lagerblad per halva och sätt sedan in i ugn på 150°C i 1-2 timmar. Dela upp halvorna lite och lägg på den skivade lammfiolen, toppa med lite salt och peppar.
Ta bort stjälkarna från grönkålen och skär i chips-stora bitar. Fritera bitarna snabbt i t ex solrosolja i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och lägg ovanpå lammfiolen.