Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gräddleverpastejmousse med dillpickles
- 1 l vatten
- ¾ dl grovsalt
- 2 ¼ dl ättika
- 1 msk senapsfrön
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 msk korianderfrön
- ½ tsk chiliflakes
- 1-2 lagerblad
- 7-8 klyftor vitlök
- 1 msk dillfrön alt krondill
- ½ kg blandade grönsaker, gurka, morot, blomkål, paprika, silverlök m.m
Mousse
- 200 g Scan Gräddleverpastej
- 100 g Philadelphiaost
- 1-2 msk konjak
- salt & peppar
blanda i ättika. Mortla frön, pepparkorn och chili lätt, fördela i burkar med
krossade lagerblad och vitlöksklyftor. Blandade grönsaker kan vara morötter i stavar, skivad gurkan, blomkålsbuketter, paprikan i strimlor och silverlöken i klyftor. Lägg grönsaker i en rymlig burk, toppa upp med dillfrön/kronor och lag, låt stå rumstemperatur i 1-3 dagar.
Mousse:
Vispa ihop pastej med konjak, Philadelphia och krydda med salt
och peppar.