Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Friterad kalvsylta med senapsmajonnäs
- 200 g Scan kalvsylta
- 2 dl mjöl
- 3 ägg ägg
- 3 dl panko (japanskt ströbröd)
- 2 dl majonnäs
- ½ dl grov senap
- ½ citron
- salt & peppar
med plastfilm och frys i 30-40 minuter. Blanda mjöl med salt och peppar
i en bunke, vispa ägg i en annan och avsluta med panko i en tredje. Ta ut
syltan och dubbelpanera bitarna först i mjöl, sen ägg och sist i panko-ströbröd.
Lägg tillbaka på brickan och sätt in i frysen igen tills de ska friteras.
Blanda majonnäs med grov senap, finrivet citronskal och citronsaft. Smaka
av med salt och peppar. Hetta upp olja till 170°C och fritera syltan gyllenbrun,
låt rinna av och servera direkt med senapsmajonnäs.