Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Små äggakager med bacon
- 2 pkt Scan bacon
- 2 msk smör
- 7 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ l gräddmjölk - lika delar grädde och mjölk
- 1 tsk strösocker
- 2-3 tsk salt
- 1 nypa riven muskot
Tillbehör
- rårörda lingon
- friterad kapris
När kakan verkar fast nog, vänd med hjälp av tallrik/lock och stek vidare tills kakan är klar. Lägg över på tallrik och låt svalna, skär sen "kuber" (ca 3x3x3 cm). Dela bacon på hälften och linda sen en ½ skiva runt varje kub, fäst med tandpetare. Vid servering, stek kubernas baconsida runt om och servera med lingon och friterad kapris.