Små äggakager med bacon

Små äggakager med bacon

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan bacon
  • 2 msk smör
  • 7 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ l gräddmjölk - lika delar grädde och mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 2-3 tsk salt
  • 1 nypa riven muskot

Tillbehör

  • rårörda lingon
  • friterad kapris
Gör så här Vispa ihop ägg, mjöl och gräddmjölk. Krydda med socker, salt och lite muskot och låt smeten dra i 30 minuter. Smält smör på medelhög värme i en panna, slå på smeten och stek så att den börjar stelna. Stick med tandpetare om det bildas luftbubblor.

När kakan verkar fast nog, vänd med hjälp av tallrik/lock och stek vidare tills kakan är klar. Lägg över på tallrik och låt svalna, skär sen "kuber" (ca 3x3x3 cm). Dela bacon på hälften och linda sen en ½ skiva runt varje kub, fäst med tandpetare. Vid servering, stek kubernas baconsida runt om och servera med lingon och friterad kapris.