Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Pizza med julskinka, ruccola och tryffel
- 4 färdiga pizzadegar från er favoritpizzeria
- Scans färdigkokta julskinka (i tunna skivor/flarn)
- 400 g riven pizzaost
- 200 g riven mozzarella
- 8 färska champinjoner (tunt skivade)
- 2 st sommartryffel
- 1 tråg ruccola
- Flingsalt och olivolja
- PIZZASÅS (tomatsås) - recept 4-6 pizzor
- Flingsalt och olivolja
- 2 burkar passerade tomater av bra kvalité
- 1 kruka basilika (finhackad)
- 1 msk tomatpure
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk socker
- Salt och peppar
- Pizzasås
I detta recept har vi använt en pizzasten om man inte har en pizzasten kan man använda samma ingredienser och recept fast grädda pizzan lite längre ca 15 min i 200 grader.
Lägg in din pizzasten i nedre delen av ugnen och sätt sedan ugnen på den högsta temperaturen som är möjligt. Låt pizzastenen ligga i ugnen i minst två timmar innan gräddningen börjar. Nu finns det gott om tid att tillreda pizzasåsen nedan, men även till att låta den svalna.
Efter två timmar är det dags att börja. Ta fram alla ingredienser: den svalnade tomatsåsen, ruccolan och parmesanen. Blanda ostarna. Skär skinkan tunt och skiva tryffeln. Allt ska vara förberett.
Arbeta ut pizzadegen med en kavel på lätt mjölat bakbord. Bred sedan ut pizzasåsen över bottnen med baksidan av en stor slev. Strö över lite av ostblandningen, ha på skivorna av julskinka och sist de skivade champinjonerna. Grädda sedan pizzan i ugnen i ca 5 minuter. Håll hela tiden koll för mot slutet går det fort. Riv gärna över lite parmesan och lägg ut ruccolan när pizzan är färdig. Avsluta med lite salt och några droppar olivolja över pizzan.
Prego!
Pizzasås:
Hacka basilikan och lägg i en kastrull tillsammans med passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén, balsamicon och sockret. Låt sedan koka upp. Sänk sedan värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i upp mot en timme. Rör om då och då. Smaka slutligen av med peppar och salt och eventuellt ytterligare lite balsamico. Låt svalna