Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Scan Baconstekt, Rapsgris Picnicbog med äppelmustsås, rostad rotselleri och haricots verts
- 650 g Scan Rapsgris Picnicbog
- 1 msk smör
- 1 pkt. Scan Bacon
- 4 kvistar rosmarin
- svartpeppar
- 1 st rotselleri, ca 800 g
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1½ msk kalvfond
- 2 dl äppelmust
- ½ msk maizena
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 st äpple
- 200 g Haricots Verts
- 1 msk smör
- Salt & peppar från kvarn
Skala rotsellerin och skär i 5 cm klyftor - en klyfta/portion. Lägg en smörklick samt salt och peppar på varje klyfta, baka i ugn tillsammans med picnicbogen,
till de är mjuka.
Koka upp vispgrädde, kalvfond och äppelmust. Låt koka ihop, red med maizena.
Smaka av med äppelcidervinäger.
Klyfta äpplet. Koka haricots verts i saltat vatten och tillsätt äppelklyftorna och låt koka ½ minut. Slå av vattnet och lägg i en klick smör.
Skiva picnicbogen och servera med sellerin, haricots verts, äppelklyftor och
äppelmustsåsen.