Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Panna med bacon, stekt bröd och jägarfalu
PANNA MED BACON, STEKT BRÖD OCH JÄGARFALU
- 2-3 msk olivolja
- 4 st vitlöksklyftor, krossade
- 1 st grön paprika, tärnad
- 4 skivor surdegsbröd, tärnat
- 1 pkt Scan bacon, grovskivad
- 500 g Scan jägarfalukorv, grovtärnad
- 1-2 msk sött spanskt paprikapulver
- 1-2 tsk chilipulver
- 4 st ägg, stekta
- salt
- svartpeppar
FETA- & PAPRIKALEGERING
- 150 g fetaost, smulad
- 1 dl grillad paprika, strimlad
- 1 dl turkisk yoghurt
- salt
- peppar
RÖD SYRLIG LINSSALLAD
- 2 dl röda linser
- 1 l buljong
- 1 knippe salladslök, finhackad
- ½-1 st chili, skivad
- 2-3 msk olivolja
- ½-1 st citron, pressad
- salt
- peppar
BROCCOLI MED VITLÖK
- 2 st broccolihuvuden, stora buketter
- 2-3 msk olivolja
- 2-3 klyftor vitlök, hackad
- ½-1 st chili, skivad
- salt
- peppar
Hetta upp oljan i en panna och stek vitlök, paprika och bröd. När brödet börjar få färg lyfter du ur dem och lägger på en tallrik. Stek bacon och jägarfalu i samma panna tills de fått fin färg. Lägg tillbaka lök, paprika och bröd. Krydda med paprikapulver, chili, salt och peppar. Servera direkt ur pannan med stekta ägg på toppen.
FETA- & PAPRIKALEGERING
Blanda ihop och smaka av med salt och peppar.
RÖD SYRLIG LINSSALLAD
Koka linserna mjuka i buljong, 6-8 minuter, slå av vätskan och låt rinna av. Blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
BROCCOLI MED VITLÖK
Hetta upp en panna och stek broccolin i olja tills den får färg. Tillsätt vitlök och chili, stek med i någon minut och krydda med salt och peppar.