Panna med bacon, stekt bröd och jägarfalu

Panna med bacon, stekt bröd och jägarfalu

För 4 personer
Ingredienser

PANNA MED BACON, STEKT BRÖD OCH JÄGARFALU

  • 2-3 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 st grön paprika, tärnad
  • 4 skivor surdegsbröd, tärnat
  • 1 pkt Scan bacon, grovskivad
  • 500 g Scan jägarfalukorv, grovtärnad
  • 1-2 msk sött spanskt paprikapulver
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 4 st ägg, stekta
  • salt
  • svartpeppar

FETA- & PAPRIKALEGERING

  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 dl grillad paprika, strimlad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • peppar

RÖD SYRLIG LINSSALLAD

  • 2 dl röda linser
  • 1 l buljong
  • 1 knippe salladslök, finhackad
  • ½-1 st chili, skivad
  • 2-3 msk olivolja
  • ½-1 st citron, pressad
  • salt
  • peppar

BROCCOLI MED VITLÖK

  • 2 st broccolihuvuden, stora buketter
  • 2-3 msk olivolja
  • 2-3 klyftor vitlök, hackad
  • ½-1 st chili, skivad
  • salt
  • peppar
Gör så här PANNA MED BACON, STEKT BRÖD OCH JÄGARFALU
Hetta upp oljan i en panna och stek vitlök, paprika och bröd. När brödet börjar få färg lyfter du ur dem och lägger på en tallrik. Stek bacon och jägarfalu i samma panna tills de fått fin färg. Lägg tillbaka lök, paprika och bröd. Krydda med paprikapulver, chili, salt och peppar. Servera direkt ur pannan med stekta ägg på toppen.

FETA- & PAPRIKALEGERING
Blanda ihop och smaka av med salt och peppar.

RÖD SYRLIG LINSSALLAD
Koka linserna mjuka i buljong, 6-8 minuter, slå av vätskan och låt rinna av. Blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

BROCCOLI MED VITLÖK
Hetta upp en panna och stek broccolin i olja tills den får färg. Tillsätt vitlök och chili, stek med i någon minut och krydda med salt och peppar.